2016-04-25

25 квітня 2016 р. у Міністерстві освіти і науки України спільно з Українським інститутом науково-технічної експертизи та інформації відбувся семінар для фахівців підрозділів вищих навчальних закладів України з питань інтелектуальної власності, трансферу технологій та інноваційної діяльності «Менеджмент інтелектуальної власності ВНЗ».

Це перший семінар циклу заходів, які проводить УкрІНТЕІ за підтримки МОН України для фахівців підрозділів вищих навчальних закладів України з питань інтелектуальної власності, трансферу технологій та інноваційної діяльності.

 

Предметом семінару були актуальні питання набуття, управління, розпоряджанні та захисту прав інтелектуальної власності в ВНЗ. Окрему увагу було приділено перспективним напрямам взаємодії УкрІНТЕІ з вищими навчальними закладами та науковими установами України у сфері інвестиційного консалтингу, набуття й розпорядження правами на об’єкти інтелектуальної власності, трансферу технологій, інформаційної та науково-технічної діяльності. Зокрема, УкрІНТЕІ є: головною експертною установою з проведення державної наукової  і науково-технічної експертизи, головною організацією у сфері науково-технічної інформації та базовою організацією для діяльності Національного інформаційного центру зі співробітництва з ЄС у сфері науки і технологій.

Відкрив захід, виступивши з вітальним словом, заступник Міністра Максим Стріха. Під час свого виступу модератор семінару – начальник відділу трансферу технологій Департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН України Дар’я Чайка проаналізувала існуючий науковий потенціал України, напрями фінансування у сфері науково-технічної діяльності та їх ефективність, окреслила коло проблем охорони об’єктів інтелектуальної власності.

Директор УкрІНТЕІ Валентин Чеботарьов презентував напрями діяльності Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації (УкрІНТЕІ), який було створено шляхом реорганізації – злиття державної наукової установи «Державний інститут науково-технічної та інноваційної експертизи» та Український інститут науково-технічної і економічної інформації, зазначивши, що основною місією створеної організації є експертна, інформаційна, консалтингова підтримка наукового, науково-технічного та інноваційного розвитку.

 

 

Під час проведення заходу було окреслено коло актуальних проблем, пов’язаних із менеджментом інтелектуальної власності та намічено шляхи їх розв’язання, що полягають у розвитку інноваційної інфраструктури – створення центів трансферу технологій у ВНЗ, підвищення кваліфікації фахівців.

Від ПолтНТУ участь в роботі семінару взяли Олена Воскобійник (начальник науково-дослідницької частини ПолтНТУ) та Євгеній Ленський (директор Полтавського державного центра науки, інновацій та інформатизації).

 

Презентації  |  Програма семінару

 

 

Контакти

Голова Ради молодих учених університету, кандидат економічних наук, доцент Олександра Маслій

Top