2016-05-17

17 травня 2016 року відповідно по програми Х ювілейного фестивалю науки в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка був проведений другий семінар на тему «Використання міжнародних стандартів бухгалтерського обліку і фінансової звітності». Метою семінару було поглиблення знань студентів та молодих науковців щодо використання існуючих міжнародних стандартів, які регламентують бухгалтерський облік, фінансову звітність та професійне навчання бухгалтерів. Учасниками круглого столу виступили студенти економічних спеціальностей та молоді вчені факультету менеджменту та бізнесу. Круглий стіл був проведений англійською мовою.

 

Голова Ради молодих вчених, завідувач кафедри обліку і аудиту Юрій Сергійович Погорелов, продовжуючи висвітлення питань підготовки професійних бухгалтерів, які були порушені на попередньому семінарі 11.05.2016,  здійснив загальний огляд міжнародних стандартів освіти для професійних бухгалтерів та акцентував увагу на питаннях здобуття професійних знань та навичок з метою отримання поглибленої кваліфікації у бухгалтерській професії, здійснив огляд окремих міжнародних стандартів освіти для підготовки професійних бухгалтерів, приділив увагу питанням гармонійного поєднання професійних знань студентів та їхніх практичних навичок.

Студенти кафедри обліку і аудиту – І. Сіроштан, Т. Кудря, Т. Магаляс – представили огляд окремих стандартів обліку та фінансової звітності.

 

У дискусії, яка виникла за результатами викладання питань семінару, активну участь взяли молоді вчені університету – завідувач кафедри туризму І.В. Черниш, доцент кафедри обліку А.В. Дмитренко, викладачі кафедри менеджменту та логістики.

Проведення професійно-орієнтованих заходів англійською мовою сприятиме подальшому поглибленню професійної кваліфікації викладачів та студентів університету.

 

Контакти

Голова Ради молодих учених університету, кандидат економічних наук, доцент Олександра Маслій

Top